Filmska traka
Atlantic Grupa

Emitovanje filma je završeno, hvala svima koji su se priključili.

Sarajevo film festival i Atlantic Grupa druže se čitavu deceniju, svake godine dodatno produbljujući prijateljstvo. Nikad se ne dosađujemo i uvijek saznajemo nešto interesantno jedni o drugima– kao pravi prijatelji.

ATLANTIC GRUPA je multinacionalna kompanija sa statusom vodećeg regionalnog distributera i jednog od najvećih proizvođača robe široke potrošnje u jugoistočnoj Evropi. Naši brendovi već godinama dominiraju listom najjačih robnih marki u regiji, a vjerujemo da i vi neke od njih konzumirate svaki dan, pogotovo uz dobro društvo i filmske klasike.

Više o Atlantic Grupi pročitajte na službenoj stranici kompanije.

ŠTA NAS SPAJA? (OSIM LJUBAVI PREMA FILMOVIMA):

Iako je sponzorstvo u suštini komercijalna saradnja, ispod površine kriju se sve zajedničke vrijednosti i sličnosti koje dodatno hrane naše prijateljstvo.

  • Mi smo jaka regionalna kompanija, a SFF je najrelevantnije regionalno kulturno događanje. Riječ je o projektu koji raste i napreduje uprkos teškim uslovima, koji pokazuje kako se uz puno truda može ostvariti željeno, kao što mi nastojimo pokazati na poslovnom planu.
  • Zajedno dijelimo strast prema postizanju sve boljih rezultata. Atlantic Grupa svojim renomiranim brendovima ostvaruje zavidan uspjeh, ne samo u regiji već i na evropskom Zapadu i Istoku. SFF iz godine u godinu održava kontinuitet napretka i danas je, po konceptu i izvedbi, u vrhu evropskih festivala.
  • Sarajevo film festival traži, razvija i ulaže u mlade talente, daje im priliku da rade, da uče, da stiču prva profesionalna iskustva i reference, a to su vrijednosti koje i mi promoviramo kao kompanija. Ključ našeg uspjeha leži u preko 5000 zaposlenika u kompanijama na 12 tržišta. Svakom pojedincu nastojimo omogućiti više od radnog mjesta, pružajući mu široki okean prilika za rast i razvoj.
  • Svoju prepoznatljivost SFF može zahvaliti upravo trudu i strastvenoj posvećenosti prema stvaranju nezaboravnog iskustva za svoje posjetitelje, jednakim intenzitetom Atlantic Grupa to nastoji stvarati za svoje potrošače, plasirajući proizvode na više od 50 tržišta.
  • Na kraju, ali nikako manje važno, ovo partnerstvo ima dimenziju društvene odgovornosti. Atlantic Grupa uvijek nastoji deo profita koji ostvaruje vratiti zajednici ulažući u prave vrijednosti i društveno korisne aktivnosti. Sarajevo film festival je odlična prilika za to.

O SARADNJI

Za Atlantic Grupu partnerstvo sa Sarajevo film festivalom ne znači samo saradnju i puno terenskih aktivnosti za naše operativce, već i puno zabave te jedno veliko prijateljstvo koje traje čitavu deceniju. A znate kako je s prijateljstvima… rađaju se u prepoznavanju i razumijevanju, započinju lako i jednostavno i traju dugo. Nije floskula da se novcem ne može kupiti sve. Zajedništvo i iskren odnos među ljudima nemaju cijenu. To pokazuje i naš prvi operativac, kroz lični angažman u kojem spaja ljubav prema Sarajevu i ljubav prema muzici. Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, naime, već je tradicionalno na neki način i deo programa festivala kao (ne)službeni DJ (ili kako on kaže SMS - straight music selector) službenog partija Talents Sarajeva.

Sa širokim osmijehom se ponovo družimo, na projekcijama, na kavama s mladim talentima i etabliranim licima industrije, na nezaboravnim zabavama, uz legendarne sofre i sva radosna iznenađenja koja međusobno priređujemo.

Radujemo im se i ove godine, jer svi smo mi iz istog filma.